ACS
Associació Catalana de Scouts - WFIS Catalunya
Associació membre de WFIS-Europa des del 28 de gener de 2006
WFIS
Què és ACS?

L'Associació Catalana de Scouts (ACS), és una associació catalana que mitjançant el mètode scout forma joves i infants, per tal de desenvolupar en ells un esperit crític i un compromís envers el seu entorn.

L'ACS treballa amb nens i nenes de 6 anys fins a joves de 21 d'arreu de Catalunya. Els infants i joves es conformen en petits grups que els permeten desenvolupar capacitats d'aprenentatge, coneixements de l'entorn -tant natural com social- i explorar les seves capacitats. En el mètode scout també són essencials valors com la solidaritat, l'esperit de servei, el companyerisme, el compromís i l'amor per tot allò que ens envolta. Alhora desenvolupa l'observació del seu entorn i discernir entre allò que està be i allò que no. Finalment cal nodrir els infants i joves d'habilitats i aptituds necessàries per intervenir en el seu entorn.

L'ACS. És la primera entitat de lleure reconeguda directament per una associació mundial com és la World Federation of Independent Scouts (WFIS).Que agrupa més de 4500 agrupaments scouts arreu del món conformats en associacions regionals i estatals.

Què és WFIS?

La Federació Mundial de Scouts Independents (World Federation of Independent Scouts - WFIS) és una organització internacional, no governamental, fundada sobre els principis de l'Escoltisme mundial que busca l´integració d'organitzacions Scouts i Guies tradicionals, nascuda amb la idea principal d'afavorir l'enteniment i intercanvi mitjançant acampades, cursos de formació, Jamborees...

La World Federation of Independent Scouts (WFIS) nasqué el 5 d'octubre del 1996 a Laubach, Alemanya, amb 8 federacions i organitzacions Independents. Durant la primera reunió es va decidir crear una federació de base que reunís a totes les federacions independents. A 1999 neix WFIS-Europa, Regió de la WFIS-Mundial al Continent.

A l'octubre de 2003 se inicien els tràmits amb WFIS-Europa per crear una entitat al territori espanyol, que respongui a les inquietuds dels agrupaments amb un perfil més tradicional. El 28 de gener de 2006, a Laubach (Alemanya), durant l'Assemblea General de WFIS-Europa, l'Associació Catalana de Scouts, és reconeguda com Associació membre de ple dret.

Associació Catalana de Scouts - WFIS Catalunya   ||   informacio@ac-scouts.org   ||   membres de WFIS des de 2006

Amb el suport de Secretaria de Joventut (Generalitat de Catalunya)