• Qui som?
   qui-som

   L’ACS és la primera entitat de lleure reconeguda directament per una associació mundial com és la World Federation of Independent Scouts (WFIS). Que agrupa més de 4500 agrupaments scouts arreu del món conformats en associacions regionals i estatals.

   L’ACS treballa amb nens i nenes de 6 anys fins a joves de 21 d’arreu de Catalunya. Els infants i joves es conformen en petits grups que els permeten desenvolupar capacitats d’aprenentatge, coneixements de l’entorn -tant natural com social- i explorar les seves capacitats. En el mètode scout també són essencials valors com la solidaritat, l’esperit de servei, el companyerisme, el compromís i l’amor per tot allò que ens envolta. Alhora desenvolupa l’observació del seu entorn i discernir entre allò que està be i allò que no. Finalment cal nodrir els infants i joves d’habilitats i aptituds necessàries per intervenir en el seu entorn.

 • A on pertanyem?
   a-on-pertanyem

   La Federació Mundial de Scouts Independents (World Federation of Independent Scouts – WFIS) és una organització internacional, no governamental, fundada sobre els principis de l’Escoltisme mundial que busca la integració d’organitzacions Scouts i Guies tradicionals, nascuda amb la idea principal d’afavorir l’enteniment i intercanvi mitjançant acampades, cursos de formació, Jamborees…

   La World Federation of Independent Scouts (WFIS) nasqué el 5 d’octubre del 1996 a Laubach, Alemanya, amb 8 federacions i organitzacions Independents. Durant la primera reunió es va decidir crear una federació de base que reunís a totes les federacions independents. A 1999 neix WFIS-Europa, Regió de la WFIS-Mundial al Continent.

   A l’octubre de 2003 se inicien els tràmits amb WFIS-Europa per crear una entitat al territori espanyol, que respongui a les inquietuds dels agrupaments amb un perfil més tradicional. El 28 de gener de 2006, a Laubach (Alemanya), durant l’Assemblea General de WFIS-Europa, l’Associació Catalana de Scouts, és reconeguda com Associació membre de ple dret.

 • D’on venim?